top of page

Patientsäkerhetsmarschen skjuts fram till senare år 2021

Den 29 mars 2020 var planen att Patientsäkerhetsmarschen skulle gå av stapeln. Med anledning av restriktionerna om folksamlingar och allmäna sammankomster som kom i och med Covid-19 har vi skjutit på patientsäkerhetsmarschen tills vidare.


Vi vill ha maximal uppslutning från allmänheten och kunna genomföra demonstrationen på ett smittsäkert sätt. Därför skjuter vi på demonstrationen till senare i år.

Tusen tack till alla er som skänkt pengar till en ljudanläggning - dessa kommer att sparas och användas till nästa demonstration. Är du en av de som skänkt pengar och vill ha dem tillbaka mejla patientsakerhetsmarschen@gmail.com så löser vi det.

Vi lovar att inte slå av på takten. Nu är det ännu viktigare att vi fortsätter höras, synas och sprida vårt budskap. Vi kommer att fortsätta ställa upp på intervjuer, fortsätta skriva debattartiklar, fortsätta jobba med vittnesmålen och aktivt planera en demonstration (Patientsäkerhetsmarschen). Fortsätt att dela namninsamlingen, fortsätt att skriva vittnesmål och kom på demonstrationen! Vi hoppas att få se er alla där och längtar oerhört efter att få demonstrera tillsammans igen.

https://www.skrivunder.com/sjukvardsuppropet


Varma hälsningar
Stockholms sjukvårdsupprop

Sjukvårdsmarschen 14 december

Den 14 december 2019 genomförde vi en demonstration kallad Sjukvårdsmarschen. Enligt polisen beräkningar deltog ca 3 000 personer i marschen som uppmärksammades stort i olika media. Här nedan är pressmeddelandet som skickades ut inför marschen.

IMG_0656.gif

Har du också fått nog? 

Norrbro till Landstingshuset

2019-12-14 kl 12.00

Storvarsel och omorganisationer blev droppen som fick bägaren att rinna över. Vi marscherar genom stan tillsammans med patienter och medborgare för att visa vårt missnöje över beslut och varsel som drabbar alla. 

Vården behöver rustas upp, inte ner. Varslen måste dras tillbaka med omedelbar verkan. En omställning till närmare vård kan inte skapas genom neddragningar på sjukhusen utan nysatsningar i primärvård.

 

Stockholms sjukvård har varit en experimentverkstad länge nog. Patientsäkerheten är visst hotad!

Mot varsel och vanstyre

För vårdpersonalens inflytande

Mot destruktiva satsningar och slöseri

För patientsäkerhet och yrkesstolthet

Alla är välkomna att gå med i detta fredliga tåg.

Ta gärna med plakat, men vi vill inte ha några partipolitiska symboler och inte heller några personangrepp.

Klockan 12:00 samlas vi på Norrbro (OBS! Ny startplats sen 11/12) och lyssnar på några talare. Ca 12:50 går vi från Norrbro, via Riddarhuset, Vasabron, Tegelbacken, Stadshuset, Hantverkargatan fram till Landstingshuset, där manifestationen avslutas med ytterligare tal.

Väl mött

 

bottom of page