Patientsäkerhetsmarschen skjuts fram till senare i vår

Den 29 mars var planen att Patientsäkerhetsmarschen skulle gå av stapeln. Med anledning av att vi inte vet vilka rekommendationer från myndigheter som kommer finnas kring det nya Coronaviruset om några veckor kommer vi att skjuta fram demonstrationen.

Vi vill ha maximal uppslutning från allmänheten och maximal uppmärksamhet från media och som läget ser ut nu kommer det inte bli fallet. Därför skjuter vi på demonstrationen till senare i vår.

Tusen tack till alla er som skänkt pengar till en ljudanläggning - dessa kommer att sparas och användas till nästa demonstration. Är du en av de som skänkt pengar och vill ha dem tillbaka mejla patientsakerhetsmarschen@gmail.com så löser vi det.

Vi lovar att inte slå av på takten. Nu är det ännu viktigare att vi fortsätter höras, synas och sprida vårt budskap. Vi kommer att fortsätta ställa upp på intervjuer, fortsätta skriva debattartiklar, fortsätta jobba med vittnesmålen och aktivt planera en demonstration (Patientsäkerhetsmarschen) senare i vår. Fortsätt att dela namninsamlingen, fortsätt att skriva vittnesmål och kom på demonstrationen! Vi hoppas att få se er alla där och hoppas på er förståelse för detta beslut.

https://www.skrivunder.com/sjukvardsuppropet


Varma hälsningar
Stockholms sjukvårdsupprop

Sjukvårdsmarschen 14 december

Den 14 december 2019 genomförde vi en demonstration kallad Sjukvårdsmarschen. Enligt polisen beräkningar deltog ca 3 000 personer i marschen som uppmärksammades stort i olika media. Här nedan är pressmeddelandet som skickades ut inför marschen.

Har du också fått nog? 

Norrbro till Landstingshuset

2016-12-14 kl 12.00

Storvarsel och omorganisationer blev droppen som fick bägaren att rinna över. Vi marscherar genom stan tillsammans med patienter och medborgare för att visa vårt missnöje över beslut och varsel som drabbar alla. 

Vården behöver rustas upp, inte ner. Varslen måste dras tillbaka med omedelbar verkan. En omställning till närmare vård kan inte skapas genom neddragningar på sjukhusen utan nysatsningar i primärvård.

 

Stockholms sjukvård har varit en experimentverkstad länge nog. Patientsäkerheten är visst hotad!

mot varsel och vanstyre

för vårdpersonalens inflytande

mot destruktiva satsningar och slöseri

för patientsäkerhet och yrkesstolthet

Alla är välkomna att gå med i detta fredliga tåg.

Ta gärna med plakat, men vi vill inte ha några partipolitiska symboler och inte heller några personangrepp.

Klockan 12:00 samlas vi på Norrbro (OBS! Ny startplats sen 11/12) och lyssnar på några talare. Ca 12:50 går vi från Norrbro, via Riddarhuset, Vasabron, Tegelbacken, Stadshuset, Hantverkargatan fram till Landstingshuset, där manifestationen avslutas med ytterligare tal.

Väl mött

Länk till event i Göteborg samma tid och dag: https://www.facebook.com/events/713998872454797/

Stockholms Sjukvårdsupprop är en samling av sjukvårdspersonal i Stockholm som är starkt kritiska till utvecklingen i regionen de senaste åren. Vi är partipolitiskt obundna, och fungerar bara som forum för vårdpersonalens egna röster. Mer info hittar du här.

  TAG CHANSEN! DELGE MAKTHAVARNA DIN OVÄRDERLIGA ERFARENHET!  

  • email icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now